torsdag den 15. marts 2012

Pla(t)giatør eller min original?

Bilder du dig ind, at du kan bidrage med noget som helst nyt?
Vi har set det hele før. Vi har alle set den dybeste tallerken blive opfundet, og vi har også alle været til stede, da vi fandt ud af, den bare var blevet opdaget, enten for første, anden eller hundredetyvetusinde gang.
Men det er lige meget, for når bare kopien understøttes af dåselatter, bifald, buh-råb eller når bare man kan vinde en halv, en hel eller tres millioner, så kan vi sagtens stå model til det igen.
Vi kan lade som om, konceptet er nyt og ikke fortærsket, hvad enten det har udvandet eller intensiveret det.

På den anden side.
Engang er jeg sikker på, der stod to hulemænd, den ene med sit hjul, den anden med sin fakkel, og de troede, at netop HER kulminerede nytænkningen endeligt! Nu kunne der intet nyt komme, alt havde de set (og sat ild til, måske.) De sagde det sikkert på et ukristeligt, barbarisk tungemål, som vi i dag ville finde primitivt.

Måske er det eneste nye, du kan bidrage med, bare dig selv.
Hverken mere eller mindre.
Og det kan du kun, hvis du for eksempel kan stå imod det, når mediemaskineriet vil suge dig ind, idet det lokker med mammon og instant succes, som en ulv i fåreklæder.
Men instant succes skaber ikke andet end døgnfluer.

Vil du være en døgnflue og blive klasket af offentligheden som en has-been, når tendenserne skifter?
(Og det gør de, for det er deres natur, de kan ikke andet.)

Spørgsmålet er pubertært og simpelt, og angår udelukkende, om du flyder med omstændighederne, uden at være klar over det, eller konsekvent bebrejder dem for din følelse af, at du ingenting er værd?

Hvis du ikke kan synge en andens sang i X-Factor, så syng dog din egen.

Hvis du vil træde i karakter, få sved på panden og prøve så insisterende på at blive dig selv, at du til sidst har slidt dig op, så lever du stærkt, uagtet de overfladiske videre detaljer om, hvordan du lever.
Så er du en original, du er rock 'n' roll - hvis du er vild med at være i live.

Vil du være en stjerne, der skinner klart, karismatisk og kort?

Eller vil du slå koldt vandt i dit lidenskabeligt pulserende blod, og stå stille et øjeblik og danse med mig, kind mod kind? For det er skam også i orden.

1 kommentar:

  1. Sådan Thea - endelig giver du ordentligt gas...

    Keep it up

    SvarSlet